Racije po kafanama u bh. gradu: Evo zašto su kažnjeni

1
Radiosarajevo.ba
Racije po kafanama u bh. gradu: Evo zašto su kažnjeni
Foto: NN / Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su, tokom vikenda, izvršili raciju, kao operativno-taktičku radnju, u četiri ugostiteljska objekta.

U jednom od njih policija je zatekla 15 ljudi, a objekat je zapravo bio otvoren nakon radnog vremena propisanog u uvjetima pandemije koronavirusa.

"Izvršena je kontrola u više ugostiteljskih objekata, kojom prilikom je u jednom ugostiteljskom objektu evidentirano krivično djelo 'Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije'.

Naime, policijski službenici su u jednom ugostiteljskom objektu u Banjaluci, zatekli 15 lica iako je radno vrijeme objekta isteklo, shodno odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije", naveli su iz Policijske uprave Banja Luka.

Saopćeno je da su o tome obavijestili tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, te da se tužioc izjasnio da se radi o krivičnom djelu nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

"Također, evidentirana su dva prekršaja 'Posluživanje alkohola' iz člana 25. Zakona o javnom redu i miru. Dva lica su sankcionisana zbog nenošenja zaštitne maske", saopćili su iz PU Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije