! / Velika racija u BiH: Policija zatekla 500 lica u dva kafića, uhapšeno šest osoba

31. 08. 2020. u 12:47:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Policija je u petak u ugostiteljskom objektu u Banjoj Luci zatekla 500 lica.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, uz prisustvo jedinice Žandarmerije MUP-a Republike Srpske i Komunalne policije grada Banjaluka, proveli su u petak raciju u dva ugostiteljska objekta u Banjoj Luci.

"Prilikom kontrole jednog ugostiteljskog objekta, zatečen je veći broj lica, oko 500, te je kontaktiran dežurni okružni javni tužilac koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, te naložio da se nakon prikupljanja svih činjenica OЈT Banjaluka dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv vlasnika ugostiteljskog objekta", navodi se u saopćenju Policijske uprave Banja Luka.

U saopćenju se dodaje da su policijski službenici izdali 13 prekršajnih naloga na osnovu Zakona o javnom redu i miru, podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka na osnovu Zakona o oružju i municiji, te uhapsili šest lica.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA