Osuđen pripadnik FUP-a: Vodio fiktivnu istragu, nezakonito pribavljao podatke...

0
Radiosarajevo.ba
Osuđen pripadnik FUP-a: Vodio fiktivnu istragu, nezakonito pribavljao podatke...
Foto: wiki / Kantonalni sud u Bihaću

Presudom Kantonalnog suda u Bihaću Besim Dervišević, šef Detašmana Bihać Federalne uprave policije, je pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora zbog krivičnih djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i krivotvorenja službene isprave.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, sud je presudu donio danas.

"Naime, osuđeni je u drugoj polovini 2012. godine nezakonito i bez ovlaštenja nadležnog Tužilaštva provodio fiktivnu istragu radi navodnog terorizma, a sve da bi od oštećenog DŽ.R. u konačnici pribavio sebi korist.

U nezakonitom korištenju resursa Federalne uprave policije osuđeni je i krivotvorio službeni akt te policijske agencije, a i na nezakonit način pribavljao podatke sa oznakama službenih tajni iz drugih organa u FBiH", navedeno je u saopćenju.

Iz Tužilaštva USK su istakli da su u cjelosti dokazali da je optuženi, kao visokorangirani policijski službenik Federalne uprave policije, počinio predmetna krivična djela korupcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije