U trenutku njegovog izlaska, ispred zgrade Općine Velika Kladuša okupljeni su uzvikivali: "Živio babo!" i "Uaaa!", te su se čuli tekbiri.

Kako smo saznali, u pitanju je akcija usmjerena protiv općinskog rukovodstva koje je osumnjičeno za zloupotrebu položaja i koruptivne radnje.

Pod istragom je i načelnik Općine Velika Kladuša Fikret Abdić. On je uhapšen zbog sumnje na zloupotrebu položaja i koruptivnih radnji.

Informaciju o hapšenju Fikreta Abdića Babe potvrdio je za naš portal direktor FUP-a Ensad Korman.

Iz Tužilaštva USK po čijem nalogu se provodi ova akcija nema zvaničnu potvrdu da je Fikret Abdić Babo još uvijek uhapšen, kazali su za Radiosarajevo.ba.

Inače, cijeli dan traje konfuzija o akciji koja se dešava u Velikoj Kladuši. Pojedini mediji su nezvanično objavili informaciju da je Abdić uhapšen, što su negirali iz FUP-a i iz Tužilaštva USK za naš portal. Nekoliko minuta nakon ove informacije FUP je ipak potvrdio da je Abdić uhapšen, a iz Tužilaštva ovog kantona to ne mogu da potvrde.

Podsjetimo, pripadnici Federalne uprave policije od jutros pretresaju prostorije Općine Velika Kladuša, a pod istragom je općinsko rukovodstvo koje je osumnjičeno za zloupotrebu položaja i korupciju.

Pogledajte: