Korman za Radiosarajevo.ba: Fikret Abdić je uhapšen

Radiosarajevo.ba
Korman za Radiosarajevo.ba: Fikret Abdić je uhapšen
Screenshot / Fikret Abdić

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su Fikreta Abdića, načelnika Općine Velika Kladuša.

On je uhapšen zbog sumnje na zloupotrebu položaja i koruptivnih radnji.

Informaciju o hapšenju Fikreta Abdića Babe potvrdio je za naš portal direktor FUP-a Ensad Korman.

Iz Tužilaštva USK po čijem nalogu se provodi ova akcija nema zvaničnu potvrdu da je Fikret Abdić Babo još uvijek uhapšen, kazali su za Radiosarajevo.ba.

"Imat ćete inforamciju čim i ja budem imala, nije još ništa zvanično. Čim dobijem potvrdu sa terena imat ćete informaciju da li je neko uhapšen u ovoj akciji", kazala je Irena Marjanović Čavkić iz Tužilaštva USK za Radiosarajevo.ba.

Inače, cijeli dan traje konfuzija o akciji koja se dešava u Velikoj Kladuši. Pojedini mediji su nezvanično objavili informaciju da je Abdić uhapšen, što su negirali iz FUP-a i iz Tužilaštva USK za naš portal. Nekoliko minuta nakon ove informacije FUP je ipak potvrdio da je Abdić uhapšen, a iz Tužilaštva ovog kantona to ne mogu da potvrde.

Podsjetimo, pripadnici Federalne uprave policije od jutros pretresaju prostorije Općine Velika Kladuša, a pod istragom je općinsko rukovodstvo koje je osumnjičeno za zloupotrebu položaja i korupciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije