Uhapšen komandir PS Cazin jer je bespravno priveo osobu zbog komentara na Facebooku

Radiosarajevo.ba
Uhapšen komandir PS Cazin jer je bespravno priveo osobu zbog komentara na Facebooku
Agencije / Tužilaštvo USK

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su uhapsili komandira Policijske stanice Cazin Saida Ljubijankića.

Njemu se stavlja na teret postojanje osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i protupravno lišenje slobode. 

"Sumnja se da je u periodu od kraja aprila do sredine juna ove godine, zbog komentara na društvenoj mreži Facebook, protuzakonito naredio raspisivanje operativne potrage i dao nalog da se slobode liši jedna oštećena osoba, iako se dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona u to vrijeme očitovao da u takvom komentaru na društvenoj mreži nema elemenata krivičnog djela", navodi se u saopćenju Tužilaštva USK-a..

Po nalogu osumnjičenog, oštećena osoba je uhapšena i protupravno zadržana, a dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona nije obaviješten o razlozima i vremenu lišavanja slobode.

"Osumnjičeni je nakon toga nastavio protupravno postupati, te uprkos direktnom nalogu dežurnog tužioca, Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona protiv oštećene osobe dostavio izvještaj o počinjenom krivičnom djelu", saopćeno je iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona. 

O daljnjim radnjama i eventualnim mjerama u ovom predmetu, postupajući tužilac će odlučiti nakon što osumnjičeni bude predan i ispitan u Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije