Pretresi u Čapljini zbog ubistva Lane Bijedić: Ispitano skoro 100 osoba

Radiosarajevo.ba
Pretresi u Čapljini zbog ubistva Lane Bijedić: Ispitano skoro 100 osoba
Facebook / Lana Bijedić

Pripadnici policijskih službi izvršili su u petak u Čapljini pretrese na nekoliko različitih lokacija.

Kako doznaje Čapljinski portal, pretresi su vršeni u cilju rasvjetljavanja slučaja ubojstva mlade Mostarke Lane Bijedić.

Istraga ubistva Lane Bijedić: Kreće pretres sumnjivih vozila i saslušanje svjedoka

Tokom pretresa policija je izvršila preglede prostorija, ali i obavila razgovore s nekoliko osoba, potvrđeno je Čapljinskom portalu iz izvora bliskog istrazi.

Također su tražili i tragove krvi u dva automobila, Fiat i BMW, koji su u vlasništvu Čapljinca koji je na dan ubistva imao udes u blizini mjesta gdje je nađeno tijelo djevojke. Policiji je, kako se doznaje, bilo sumnjivo to što je odmah nakon udesa slupani automobil zamijenio drugim...

Ovoga vikenda navršit će se 14 dana od ubistva Lane Bijedić, 19-godišnje Mostarke, čije je tijelo pronađeno u rijeci Studenčici u Studencima.

Policija je tokom istrage razgovarala sa skoro 100 osoba koje su podijelile određena saznanja.

Izuzeta su i dva automobila koja su vještačena, a čiji se nalazi vještačenja čekaju, a policija prati i određene osobe koje su ostavljale komentare na članke na društvenim mrežama. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije