Tužilac Josip Aničić: Do daljnjeg bez izjava u slučaju ubistva Lane Bijedić

Radiosarajevo.ba
Tužilac Josip Aničić: Do daljnjeg bez izjava u slučaju ubistva Lane Bijedić
Foto: Radiosarajevo.ba / Josip Aničić, glavni tužitelj ZHK

Zbog pogrešnih interpretacija, te zlouporabe neformalnih razgovora od pojedinih medijskih kuća, želim Vas obavijestiti o tome da Tužilaštvo ZHK do daljnjeg neće davati izjave odnosno informacije u slučaju pronalaska mrtvog tijela Lane Bijedić iz Mostara, saopćio Josip Aničić, postupajući tužilac u ovom slučaju.

On je dodao da se takvih pogrešnim interpretacijama nanijela ogromna šteta u istraživanju ovog slučaja.

Istraga ubistva Lane Bijedić: Kreće pretres sumnjivih vozila i saslušanje svjedoka

U ovom trenutku nijedna osoba nije osumnjičena za ubistvo Lane Bijedić. U toku dana nastavit ćemo saslušanje novih svjedoka, a vjerujem da će cijela istraga donijeti rezultat i da ćemo pronaći ubicu ili više njih ubijene Mostarke. To je za Radiosarajevo.ba kazao Josip Aničić, tužitelj Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK), koji s ostalim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini, nastavlja istragu nakon ubistva djevojkeiz Mostara.

"Stvara se pogrešna percepcija u javnosti koja je ionako uznemirena ovim nemilim događajem. O ovom slučaju ćemo izvijestiti javnost kada Tužilaštvo bude smatralo shodnim. Mogu potvrditi da sve policijske agencije u BiH koje su uključene u ovaj slučaj ulažu maksimalne napore da se riješi ovaj slučaj", dodao je Aničić.

On je za Radiosarajevo.ba potvrdio o kojim medijima je riječ, dodajući da mu je žao ostalih medija koji su s njim korektno sarađivali

Više o slučaju ubistva Lane Bijedić možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije