Mostarska Srednja građevinska škola se oprostila od svoje učenice Lane Bijedić

Radiosarajevo.ba
Mostarska Srednja građevinska škola se oprostila od svoje učenice Lane Bijedić
Foto: Facebook / Lana Bijedić

Lana Bijedić iz Mostara sinoć je pronađena mrtva u rijeci kod Ljubuškog. Posljednje informacije kažu kako je djevojka mučki ubijena, a policija još uvijek traga za materijalnim dokazima i ubicom.

Kako bi se prikrili tragovi mučkog ubistva, tijelo djevojke sinoć je bačeno u rijeku Studenčicu, a oko 20 časova ga je pronašao ribar u mjestu Studenci kod Ljubuškog.

Danas se na Facebook stranici Srednje građevinske škole Mostar kolektiv ove institucije oprostio od bivše učenice.

"Jučer nas je tragičnom smrću napustila naša donedavna učenica Lana Bijedić. Zapamtili smo je kao posebnu, inteligentnu, kreativnu i iskrenu djevojku, zainteresiranu za mnoge teme o kojima njeni vršnjaci često i ne razmišljaju. U našoj školi i u našim srcima ostavila je traga svojom osobnošću. Osvajala je nagrade na takmičenjima iz engleskog jezika i kulturnog naslijeđa.

U ime sjećanja na Lanu, u našoj školi danas su bili skraćeni časovi. Učenici su u tišini, svojim uzornim ponašanjem i razgovorom sa profesorima i direktoricom odali počast našoj Lani.

Iskrena sućut porodici preminule u ime svih učenika i zaposlenika", kazali su iz škole.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije