Djevojka čije je tijelo pronađeno sinoć u rijeci je - ubijena: Ovo su novi detalji

Radiosarajevo.ba
Djevojka čije je tijelo pronađeno sinoć u rijeci je - ubijena: Ovo su novi detalji
Foto: GSS / Tuga...

Lana B. iz Mostara danas je trebalo da bude u Sarajevu, prvi dan na fakultetu, ali je sinoć nađena mrtva u rijeci kod Ljubuškog.

Prema posljednjim informacijama, djevojka je mučki ubijena i u toku je detaljna pretrega terena u potrazi za materijalnim dokazima i ubicom.

Kako bi se prikrili tragovi mučkog ubistva, tijelo djevojke sinoć je bačeno u rijeku Studenčicu, a oko 20 časova ga je pronašao ribar u mjestu Studenci kod Ljubuškog.

Odmah je alarmirana Gorska služba spasavanja Ljubuški koja je izvukla tijelo iz hladne rijeke, a ubrzo je obavljen uviđaj koji je otkrio ono najgore – da se radi o nasilnoj smrti.

Josip Aničić portparol Kantonalnog tužilaštva u Širokom Brijegu objasnio je da su uviđaj na mjestu pronalaska tijela obavili pripadnici Policijske uprave Ljubuški, MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona, uz prisustvo dežurnog tužioca.

"Prilikom uviđaja izvršena je identifikacija beživotnog tijela te je utvrđeno da se radi o ženskoj osobi L.B. (19) iz Mostara i da se radi o nasilnoj smrti. Naložena je obdukcija L.B. te će se provesti potrebna vještačenja kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti", objasnio je Aničić, piše Srpskainfo.

Također, nezvanično se doznaje da su na tijelu pronađeni tragovi borbe, a da zadnji signal mobitela navodno je lociran u Čapljini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije