ZHK / Slučaj ubistva Lane Bijedić: Kada će biti izuzeto operativno interesantno vozilo?

14. 10. 2019. u 17:22:00 Fena

Shares: 19

Tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona zaprimilo je prijedlog policije o izuzimanju jednog vozila s područja tog kantona koje je operativno interesantno u slučaju ubistva 19-godišnje djevojke Lane Bijedić iz Mostara.

Drugo vozilo, koje je također interesantno za ovaj slučaj, nalazi na području Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), potvrdio je za Fenu kantonalni tužitelj Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) Josip Aničić.

Istraga o ubistvu Lane Bijedić: Policija u Ljubuškom pronašla automobil

"Riječ je o najmanje dva vozila s tim što se jedno od njih nalazi na području ZHK-a, a drugo na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, tako da će sve što je vezano za drugo vozilo ići preko Tužilaštva HNK-a", kazao je Aničić.

Dodao je kako su vozila operativno interesantna u smislu izdvajanja prilikom pregleda video snimaka.

Mostarska Srednja građevinska škola se oprostila od svoje učenice Lane Bijedić

"Tužilaštvo je izdalo odobrenje koje je zajedno s prijedlogom o izuzeću vozila upućeno prema nadležnom sudu. U slučaju izdavanja naredbe suda ono bi moglo biti izuzeto u tijeku sutrašnjeg dana", potvrdio je tužitelj.

Podsjećamo, beživotno tijelo ubijene 19- godišnje Mostarke Lane Bijedić pronađeno je 6. oktobra u rijeci Studenčici kod Ljubuškog.

NEMA KOMENTARA