... / Pretresi u BiH: Pronađeno oružje i oprema za proizvodnju droge, uhapšene tri osobe

07. 09. 2021. u 11:01:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Policijski službenici MUP-a RS uhapsili su osobu inicijala M.G. iz Gradiške zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, i neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Naime, policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja da se u šumi u mjestu Jelići nalazi određena količina vojnog naoružanja i municije.

Preduzimajući operativne i istražne mjere i radnje, policijski službenici su utvrdili da je navedena lokacija vlasništvo M.G, te su tamo pronašli i oduzeli veću količinu oružja i municije, minsko-eksplozivnih sredstava, tromblonske mine i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Zaplijena oružja i opreme za uzgoj droge - undefined

Foto: PU Gradiška: Zaplijena oružja i opreme za uzgoj droge

Pretres je izvršen i na tri lokacije koje koristi M.G. kojom prilikom je pronađena i oduzeta oprema za uzgoj i proizvodnju opojne droge.

U nastavku aktivnosti policijskih službenika, u protekla tri dana uhapšene su još dvije osobe inicijala D.R. i V.U., obije iz Gradiške, zbog postojanja sumnje da su počinili krivična djela - neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška izvršen je pretres kuće, stana, poslovnih prostora, pratećih objekata, vozila na sedam lokacija koje koriste spomenute osobe i prilikom je pronađena i oduzeta vojna puška, više komada municije, suha biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, improvizovana laboratorija u pripremi, te oprema i sredstva za uzgoj opojne droge.

Zaplijena oružja i opreme za uzgoj droge - undefined

Foto: PU Gradiška: Zaplijena oružja i opreme za uzgoj droge


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA