Saopćenje / SIPA vrši pretrese servera i sistema koji se nalaze na KCUS-u

13. 08. 2021. u 14:22:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), danas su u skladu sa naredbom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i naredbama Općinskog suda u Sarajevu, realizirali operativne aktivnosti na području Sarajeva.

Kako se navodi u saopćenju SIPA-e, pretreseni su serveri i sistemi koji se nalaze na KCUS-u.

Njihovo saopćenje prenosimo i cijelosti:

“Operativne aktivnosti su provedene s ciljem pretresanja kompjuterskih sistema, servera koji su vlasništvo Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo i nalaze se u prostorijama Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a u svrhu izuzimanja svih podataka zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 229. stav (1) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine ,,Nesavjesno liječenje“ i iz člana 383. stav (1) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine ,,Zloupotreba položaja ili ovlaštenja““, navodi se u saopćenju.

Naglasili da će na vrijeme informirati javnost o aktivnostima:

“O realizaciji navedenih naredbi bit će sačinjeni odgovarajući izvještaji, koji će zajedno sa privremeno oduzetim predmetima biti dostavljeni Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo i Općinskom sudu u Sarajevu”, dodali su u saopćenju iz SIPA-e.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: SIPA KCUS pretresi

KOMENTARI (5)