Nebojša Vukanović objašnjava hoće li MUP RS spriječiti SIPA-u da uhapsi Savčića

3
Radiosarajevo.ba
Nebojša Vukanović objašnjava hoće li MUP RS spriječiti SIPA-u da uhapsi Savčića
Foto: YouTube / Nebojša Vukanović

Narodni poslanik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović, reagovao je na sjednicu Predsjedništva BiH, rekavši da je glasanje Dodika pod pritiskom stranaca i sramno kršenje Odluka i Zaključaka Narodne skupštine RS, i to samo desetak dana poslije donošenja odluke na Posebnoj sjednici NSRS. 

On je na svom blogu poručio kako je Dodik ovom kapitulacijom koja je, kako kaže očekivana, poklekao prije nego što je očekivao.

"Još jednom je pokazao da je izdajnik i da je spreman na sve zarad ličnih interesa, da mu je do Srba i Republike Srpske stalo koliko do lanjskog snijega. Biće zanimljivo vidjeti da li će MUP i Policija Republike Srpske, kako je to Dodik najavio, štititi građane Srpske i spriječiti SIPU da hapsi ljude po nalogu Suda i Tužilaštva BiH, prije svega da li će biti uhapšen i sproveden u pritvor general Milomir Savčić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, nakon posljednjih odluka Suda i Tužilaštva BiH", izjavio je Vukanović.

Kako piše Vukanović na svom blogu, ako se bez otpora, koji je najavljivao Dodik, uhapsi general Savčić, ostali građani RS ne mogu očekivati pretjeranu zaštitu.

"Dodik je prije nekoliko dana javno u programu ATV-a branio i hvalio Gordanu Tadić, glavnu tužiteljku u Tužilaštvu BiH, koja pokušava da spasi svoju kožu i pridobije javnost hapšenjem generalna Vojske Republike Srpske, pa je pitanje podržava li i najnovije njene poteze", poručio je Vukanović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije