SIPA pretresala na Palama: Dvojica uhapšena zbog nelegalnog oružja

0
Radiosarajevo.ba
SIPA pretresala na Palama: Dvojica uhapšena zbog nelegalnog oružja
Foto: Arhiva Radiosarajevo / SIPA / Ilustracija (Na slici nije događaj iz teksta)

SIPA je uhapsila dvije osobe zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Postupajući po naredbama Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu i Osnovnog suda u Sokocu, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su vršili pretrese na tri lokacije na području opštine Pale.

"U skladu sa naredbom postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu u okviru ove operativne akcije slobode su lišene dvije osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo 'Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija' iz člana 361. stava (2) Krivičnog zakona RS-a", saopćeno je iz SIPA-e. 

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Po okončanju navedenih službenih radnji i provedene kriminalističke obrade, uhapšene osobe će biti predate na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, a prikupljeni dokazi će biti predati Osnovnom sudu u Sokocu, radi daljeg korištenja u krivičnom postupku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije