Akcija policije u Sarajevu: Pogledajte šta je FUP pronašao u pretresu dva stana

0
Radiosarajevo.ba
Akcija policije u Sarajevu: Pogledajte šta je FUP pronašao u pretresu dva stana
Foto: FUP / Pretresi nakon akcije FUP-a

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas uhapsili dvojicu Sarajlija, inicijala S.D. (1977.) i N.B. (2000.).

Kako navode, akcija je provedena pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uhapšene osobe sumnjiče se za krivična djela Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga te Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

Tokom navedenih aktivnosti, na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi dva stambena objekta predmetnih lica.

Kako su saopćili iz FUP-a, tokom pretresa su pronađene određene količine municije različitih kalibara, određena količina sjemenki kao i suhih zeljastih materija, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Cannabis Sativa L, određenu količinu opojne droge koja svojim izgledom asocira na Amfetamin, dvije puške, određeni dijelovi puški NN kalibra, 1 bajonet, 1 digitalna vaga, 1 gumena palica, 1 elektro šoker, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Predmetna lica su lišena slobode i kriminalistički obrađena u prostorijama Federalne uprave policije, te će protiv istih biti podnešen Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije