Tužilaštvu KS predata četvorica uhapšenih u velikoj akciji FUP-a

0
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvu KS predata četvorica uhapšenih u velikoj akciji FUP-a
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije četiri osobe inicijala S. K. (1970.), T. K. (1999.), Dž. K. (1999.) i N. Š. (1991.), koje su uhapšene u akciji kodnog naziva Aperkat, predate su u nadležnost Tužilaštva KS.

"Oni će biti zadržani 24 sata i nakon što ih u tom zakonskom roku ispita postupajuća tužiteljica odlučit će o daljim mjerama", potvrđeno je iz Kantonalnog tužilaštva.

Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela udruživanje radi počinjenja krivičnih djela, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga, teška krađa, pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela, lihvarstvo i oštećenje tuđe stvari.

U okviru tih aktivnosti, a na osnovu naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi stambenih objekata, ugostiteljskih objekata i motornih vozila na području općine Centar Sarajevo koje koriste osumnjičeni.

Tokom pretresa pronađeni su i oduzeti vatreno oružje, municija, veća količina novca, krivotvoreni dokumenti, kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s opisanim krivičnim djelima, te će ti predmeti biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

U okviru operativne akcije kodnog naziva "Aperkat" tokom 2020. i 2021. godine uhapšeno je sedam osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga te 10 osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije