Pretresi u BiH: Pronađena veća količina aviobombi

2
Radiosarajevo.ba
Pretresi u BiH: Pronađena veća količina aviobombi
Foto: Tužilaštvo BiH / Pronađena aviobomba

Postupajući po nalogu tužitelja Tužilaštva BiH, policijski službenici Federalne uprave policije (FUP), vrše pretrese jednog poduzeća na području općine Grude.

Prema dostupnim informacijama, u skladišnim prostorima navedenog poduzeća, nalazi se veća količna aviobombi, čija proizvodnja, nabava, držanje i saobraćaj, građanima nikako nije dozvoljena.

Na lokaciji pretresa prisutni su i specijano obučeni policijski službenici za kontra-diverzionu zaštitu, radi potrebe deaktiviranja eksplozivnih sredstava.

Postupajući tužitelj koordinira rad ovlaštenih policijskih radnika na terenu, u okviru predmeta za kazneno djelo neovlašten promet oružjem, vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene iz članka 193. Kaznenog zakona BiH.

Tokom dalje istrage, bit će utvrđeno porijeklo i namjena pronađenih aviobombi, kao i svi drugi elementi potrebni za potpuno rasvjetljavanje ovog kaznenog djela.

U ovom predmetu ostvarena je značajna saradnja s građanima i lokalnom zajednicom. Rad na predmetu intenzivno se nastavlja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije