Tužilaštvo / Pretresi u Brčko distriktu: Pod istragom i skupštinski zastupnik

15. 06. 2021. u 13:10:00 Fena

Shares: 0

Tužiteljstvo Brčko distrikta nastavilo je s aktivnostima provjera pravilnosti i zakonitosti utroška novčanih sredstava osiguranih udruženjima građana putem skupštinskih amandmana na proračun Brčko distrikta, dodijeljenih putem vladinih grantova.

"U skladu s naredbama Osnovnog suda Brčko distrikta izdanim na prijedlog ovog tužiteljstva vrše se pretresi većeg broja osoba, uključujući i odgovorne osobe u udruženjima i jednog skupštinskog zastupnika, kao i poslovnih prostorija u kojima udruženja imaju svoja sjedišta", navodi se u saopćenju Tužiteljstva.

Cilj je pretresa i ukupnih provjera prikupljanje dokaza o tome je li u datim slučajevima utroška grantova počinjeno neko od kaznenih djela iz Kaznenog zakona Distrikta.

Detaljnije informacije bit će poznate nakon što Policija Distrikta Tužiteljstvu dostavi izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama, stoji u saopćenju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA