Velike akcije i pretresi u BiH: Oduzeli ogromne količine cigareta i duhana

2
Radiosarajevo.ba
Velike akcije i pretresi u BiH: Oduzeli ogromne količine cigareta i duhana
Foto: UIO BiH / Oduzeta akcizna roba

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalnog centra Sarajevo, su, u dvije akcije na području Pala i u mjestu Ustikolina, privremeno oduzeli veće količine cigareta i duhana namijenjenih prodaji na crnom tržištu u BiH.

Ukupna tržišna vrijednost oduzete akcizne robe procjenjuje se na 97.500 KM.

"Na četiri lokacije, na području Pala, izvršen je pretres zbog sumnje u nelegalno prometovanje akciznih proizvoda prilikom čega je pronađeno: 5.188 kutija cigareta i 210 kilograma rezanog duhana neobilježenog akciznim markicama koje izdaje UIO. Ukupna tržišna vrijednost oduzete robe procjenjuje se na iznos od 64.500 KM.

Protiv dva lica inicijala K. K. i P. Š. bit će podneseni izvještaji Tužilaštvu BiH o postojanju osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu 'Nedozvoljen promet akciznim proizvodima'", saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

U drugoj akciji, koja je izvršena na putu Foča – Goražde, u mjestu Ustikolina, pripadnici UIO su privremeno oduzeli 6.040 kutija cigareta raznih robnih marki stranog porijekla, koje nisu imale markice i za koje nije posjedovana dokumentacija o porijeklu.

"Vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 33.000 KM. Protiv lica inicijala O. M. bit će podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH o postojanju osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu 'Nedozvoljen promet akciznim proizvodima'", navedeno je u saopćenju.

Istaknuto je dau ove akcije realizirane po instrukcijama Tužilaštva i Suda BiH, te uz asistenciju policijskih službenika PS Pale, PU Goražde i PS Ustikolina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije