Predložen pritvor za 18 uhapšenih u akciji "Praznik"

S. H.
Predložen pritvor za 18 uhapšenih u akciji "Praznik"
Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo upućen je prijedlog Kantonalnom sudu za određivanje jednomjesečnog pritvora za 18 uhapšenih u akciji "Praznik".

Ove informacije potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić.

Kako je navela Bavčić, pritvor je predložen zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i od ponavljanja krivičnog djela za Adisa Mirvića, Fadila Aljovića, Amara Sabitovića, Harisa Hadžića, Armina Altoku, Nijaza Zahirovića, Aldina Smajića, Farisa Bajrića, Nihada Bakala, Seada Numanovića, Rejhana Hujića, Hidajeta Hamzića, Anela Sejfovića, Jasminu Krzić, Elvira Gušu, Samira Serdarovića, Adnana Isakovića i Ismira Gujića.

Podsjećamo, čak 26 osoba uhapšeno je u ponedjeljak, 20. marta, na području KS-a, HNK-a, ZHK-a i Istočnog Sarajeva u okviru akcije "Praznik", a njih 18 predato je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Svi oni se sumnjiče za organizirani kriminal i dovode se u vezu s drogom, te se sumnjiče da su od mjeseca marta do septembra 2016. godine počinili više krivičnih djela. Sva ta djela u vezi su s organiziranim kriminalom, proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga, te posjedovanjem i omogućavanjem uživanja opojnih droga.

Prilikom ove akcije pretreseno je više od 30 objekata, a policija je u prvi mah uhapsila 22 osobe, nakon čega je počela potraga za još deset osoba koje se dovode u vezu s ovom grupom.

U toku akcije oduzeta je veća količina droge, ali i oprema za proizvodnju i preprodaju droge, mobiteli, računarska oprema, novac, oružje, municija, jedan automobil i određena dokumentacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije