Detalji trostrukog ubistva: Ubio službenike, brat ga nagovorio da se preda

H. A.
Detalji trostrukog ubistva: Ubio službenike, brat ga nagovorio da se preda
Foto: Pixabay / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj u tekstu)
U mjestu Sokolina kod Donjeg Vakufa u utorak poslijepodne došlo je do pucnjave u kojoj su ubijene tri osobe, a uhapšeni i osumnjičeni za ubistvo je 48-godišnji Sabahudin H. iz Sokoline.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdio Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a SBK-a, osumnjičeni je još uvijek u prostorijama ovog MUP-a. 

"Zbog obima posla na mjestu nesreće i uviđajnih radnji, osumnjičeni će u prostorijama MUP-a SBK-a biti zadržan vjerovatno do četvrtka", potvrdio je Prohan.

Naime, u sinoćnjoj pucnjavi smrtno su stradala dva službenika Kantonalne uprave za šumarstvo SBK-a, te radnik kojeg su angažirali za izvlačenje šumske građe.

Sabahudin H. je ranije izvršio nelegalnu sječu šume, a sinoć nije dozvolio izvoz šumske građe, te je otvorio vatru na službenike i pobjegao.

Iz MUP-a SBK-a su kontaktirali porodicu, koja je pregovarala sa Sabahudinom da se preda, nakon što se sakrio u šumi. Najveću ulogu, kako je za Radiosarajevo.ba potvrđeno, odigrao je Sabahudinov brat, koji je uspio nagovoriti osumnjičenog da preda pušku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije