Tužilaštvu predato 18 uhapšenih: "Praznik" u Sarajevu mogao bi dobiti sudski epilog

E. H.
Tužilaštvu predato 18 uhapšenih: "Praznik" u Sarajevu mogao bi dobiti sudski epilog
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Čak 26 osoba uhapšeno je u ponedjeljak, 20. marta, na području KS-a, HNK-a, ZHK-a i Istočnog Sarajeva u okviru akcije "Praznik", a njih 18 predato je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

To je za Radiosarajevo.ba potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS-a, koja nam je kazala kako će ove osobe biti zadržane 24 sata, prema zakonskim mogućnostima.

U tom roku postupajući tužilac će odrediti dalje mjere u ovom slučaju, te će vjerovatno biti odlučeno o pritvoru pojedinih uhapšenih.

Svi oni se sumnjiče za organizirani kriminal i dovode se u vezu s drogom, te se sumnjiče da su od mjeseca marta do septembra 2016. godine počinili više krivičnih djela. Sva ta djela u vezi su s organiziranim kriminalom, proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga, te posjedovanjem i omogućavanjem uživanja opojnih droga.

Prilikom ove akcije pretreseno je više od 30 objekata, a policija je u prvi mah uhapsila 22 osobe, nakon čega je počela potraga za još deset osoba koje se dovode u vezu s ovom grupom.

U toku akcije oduzeta je veća količina droge, ali i oprema za proizvodnju i preprodaju droge, mobiteli, računarska oprema, novac, oružje, municija, jedan automobil i određena dokumentacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije