MUP otkrio detalje: Uhapšeni osumnjičeni za bacanje eksplozivne naprave u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
MUP otkrio detalje: Uhapšeni osumnjičeni za bacanje eksplozivne naprave u Sarajevu
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Rano jutros, oko 00.20 sati, ispred porodične kuće u Briješću, u ulici Safeta Zajke, bačena je nepoznata eksplozivna naprava.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je došlo do oštećenja na stambenom objektu vlasništvo B.N. iz Sarajeva.

Deset minuta kasnije, sarajevski policajci su, tragajući za počiniteljima ovog krivičnog djela, u ulici Numan Paše Ćuprilića zaustavili i kontrolirali putničko motorno vozilo marke mercedes, kojim je upravljao vozač B.A., rođen 1985. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

S njim su u vozilu bili i B.A., rođen 1982. u Sarajevu, M.M., rođen 1991. u Italiji i Š.A., rođen 1998. u Sarajevu, svi nastanjeni u Sarajevu. Kod Š.A. su pronađena i oduzeta četiri paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Policija je uhapsila B.A. i M.M. koje sumnjiči za bacanje naprave (izazivanje opće opasnosti, op.pr), a uhapšena su i druga dvojica.

"O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je naložio da se uviđaj obavi istog dana u jutarnjim satima. Navedena lica su predata u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju kriminalnih aktivnosti istih", saopćeno je iz MUP-a KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije