"Praznik" u Sarajevu: Masovna hapšenja zbog droge

Radiosarajevo.ba
"Praznik" u Sarajevu: Masovna hapšenja zbog droge
/ FUP/Ilustracija
Policijski službenici Uprave policije Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) provode veliku akciju kodnog naziva "Praznik" u Sarajevu.

Tokom ove akcije, koja se provodi po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, pod nadzorom Tužilaštva KS-a, obavljeni su pretresi stambenih, poslovnih i pomoćnih objekata na 34 lokacije, saopćeno je iz MUP-a KS-a.

Tom prilikom uhapšene su i 22 osobe koje su osumnjičene da su u proteklom periodu počinile organizirani kriminal, a u vezi s novlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga. Također, dovode se u vezu i s posjedovanjem i omogućavanjem uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta veća količina opojnih droga, opreme za proizvodnju i preprodaju opojnih droga, mobilnih telefona, računarske opreme, novca, vatrenog oružja, municije, eksplozivnih naprava, dokumentacije i jedno putničko motorno vozilo.

"Nastavlja se rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentiranju krivičnih djela i osoba osumnjičenih za izvršenje istih, kao i na pronalasku još deset osumnjičenih lica za kojima se traga", zaključuje se u saopćenju MUP-a KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije