Predložen jednomjesečni pritvor za dva uhapšena tužitelja

L. R.
Predložen jednomjesečni pritvor za dva uhapšena tužitelja
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je prijedlog Kantonalnom sudu za jednomjesečno određivanje pritvora uhapšenom sarajevskom tužitelju Džemalu Kariću.

Podsjećamo vas da je Karić uhapšen u sklopu akcije Pravda, pod sumnjom da je organiziranoj kriminalnoj grupi, čiji je najpoznatiji član također uhapšeni Alija Delimustafić, davao pravne savjete i podatke o predmetima koji se vode pred ovim Tužilaštvom i sudovima.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba izjavila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić pritvor je predložen zbog opasnosti da bi uhapšeni mogao utjecati na svjedoke, prikrivati dokaze, ponoviti djelo za koje se sumnjiči, te je istaknuto kako bi njegov boravak na slobodi mogao uznemiriti javnost.

Pod istim uslovima zatražen je i jednomjesečni pritvor za uhapšenog tužitelja USK Idriza Begića koji je osumnjičen da je primao mito. U ovom slučaju, pritvor je predložen Općinskom sudu.

Ročišta o oba predmeta bit će održana danas, ali bi odluka o pritvoru za tužitelje mogla biti donesena tek sutra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije