Delimustafiću određen jednomjesečni pritvor

Fena
Delimustafiću određen jednomjesečni pritvor
Kantonalni sud Sarajevo (KSS) danas je na temelju prijedloga Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo (KS) odredio jednomjesečni pritvor Mirsadu Delimustafiću, osumnjičenom u predmetu kodnog naziva „Pravda“, potvrđeno je Feni.

Pritvor u tom slučaju određen je zbog bojazni od bijega osumnjičenog, utjecaja na svjedoke, odnosno prikrivanja dokaza, te opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i bojazni da bi njegovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Mirsad Delimustafić u ponedjeljak se predao pripadnicima Federalne uprave policije (FUP), a u međuvremenu je predan u nadležnost Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo.

U operativnoj akciji "Pravda", čija je realizacija počela 11. novembra, uhapšeno je više osoba koje se dovode u vezu s malverzacijama, odnosno nezakonitom prodajom i knjiženjem nekretnina.


Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo je istražne radnje u tom predmetu provodilo u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Hrvatske (USKOK), te u suradnji s Upravom za organizovani i teški kriminal MUP-a RS, pri čemu je asistenciju pružila i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSABiH).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije