Alija Delimustafić i ostali predati u nadležnost Tužilaštva KS

E.H.
Alija Delimustafić i ostali predati u nadležnost Tužilaštva KS
Nakon što je jučer u većem dijelu BiH i dijelu Hrvatske provedena policijska akcija kodnog naziva "Pravda", u kojoj je izvršen pretres velikog broja objekata i u kojoj je privedeno oko 20 osoba, danas je nastavljeno postupanje u ovom slučaju.

U velikoj akciji, koju su provodili policijski službenici FUP-a, MUP-a RS-a i hrvatskog USKOK-a, a sve po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, jučer su uhapšeni brojni pojedinci. Među njima, svakako, najpoznatiji su bivši ministar unutrašnjih poslova R BiH, Alija Delimustafić i bivši pratilac Alije Izetbegovića, Juso Škrijelj, a uhapšeni su i sarajevski advokat Emir Karača, te donedavna sutkinja Općinskog suda u Sarajevu, Lejla Fazlagić.

Sve osobe su saslušane tokom jučerašnjeg dana u prostorijama nadležnih policijskih struktura, a upravo jutros teče postupak njihovog prebacivanja u nadležnost Tužilaštva KS, gdje će biti nastavljeno dalje postupanje u njihovom predmetu. 

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila Azra Bavčić iz ureda za odnose s javnošću Tužilaštva KS, tokom dana će u prostorije tužilaštva biti dovedeno 14 osoba, sve u vezi sa istom policijskom akcijom. Budući da je transfer osoba još uvijek u toku nismo mogli saznati više detalja, sa kojima će javnost biti upoznata nešto kasnije tokom dana.

Podsjećamo, tokom jučerašnje akcije Pravda Federalna uprava policije saopćila je da je riječ o hapšenjima osoba koje se dovode u vezu s krivičnim djelima organizirana kriminalna grupa, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, povreda zakona od suca i prevara

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije