Veliki broj hapšenja u cijeloj BiH: Na ovim lokacijama traju pretresi u Sarajevu

E. H.
Veliki broj hapšenja u cijeloj BiH: Na ovim lokacijama traju pretresi u Sarajevu
AA / Ilustracija
Nakon jutrošnjih hapšenja u okviru velike akcije kodnog naziva Pravda nastavljeni su pretresi tokom dana, a nakon što je javnost obaviještena da su uhapšeni bivši ministar za unutrašnje poslove RBiH Alija Delimustafić i Juso Škrijelj.

Ovu akciju provode pripadnici Federalne uprave policije i Ministarstva za unutrašnje poslove Republike Srpske, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a nakon višemjesečne istrage. Pretresi i hapšenja obavljaju se na području cijele Bosne i Hercegovine, u oba entiteta, a paralelno se pretresaju objekti i vrše hapšenja na području Republike Hrvatske, uz pomoć USKOK-a i MUP-a RH.

Preko 40 lokacija pretresa se u ovim trenucima na području naše države u sklopu ove akcije, a kako Radiosarajevo.ba nezvanično doznaje, upravo traju pretresi i u zgradi Općine Stari Grad, kao i u zgradama Općinskog suda u Sarajevu i Zavoda za planiranje Kantona Sarajevo.

Također, očekuje se i hapšenje nekoliko desetaka osoba, koje će tokom dana biti privođene na saslušanje u prostorije FUP-a.

Federalna uprava policije, povodom ove akcije, saopćila je da je riječ o hapšenjima osoba koje se dovode u vezu s krivičnim djelima organizirana kriminalna grupa, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, povreda zakona od suca i prevara.

Također, potvrđeno je i iz MUP-a RS-a da su u toku pretresi na području Istočnog Sarajeva, te da su uhapšene tri osobe inicijala A.D, P.V. i M.J., zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organiziranog kriminaliteta, a u vezi s privrednim kriminalitetom. Također, u saopćenju MUP-a navodi se da je kod uhapšenog A.D. pronađena je i izuzeta veća količina novca.

U toku su i pretresi na šest lokacija diljem Istočnog Sarajeva, a sve u sklopu akcije kodnog imena Pravda, koja bi, čini se, mogla potresti cjelokupnu javnost u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije