Uhapšen sarajevski tužilac: Delimustafiću odavao podatke

E. H.
Uhapšen sarajevski tužilac: Delimustafiću odavao podatke
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Na području Kantona Sarajevo danas je ponovo nastavljena akcija kodnog naziva Pravda, u okviru koje je uhapšena još jedna osoba, osim do sada uhapšenih 18 osoba.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo, prema nalogu ove pravosudne institucije, policijski službenici Federalne uprave policije danas su uhapsili Džemala Karića, jednog od tužilaca Kantonalnog tužilaštva Sarajevo. Ova osoba je osumnjičena za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

„Tužilaštvo KS-a ga tereti da je organizatorima i članovima ove kriminalne organizacije davao pravne savjete i podatke o predmetima koji se vode pred ovim Tužilaštvom i sudovima KS-a“, istaknula je Bavčić.

Ako se podsjetimo, ova akcija je počela još 11. novembra, kada su na području Bosne i Hercegovine i Hrvatske provedene opsežne akcije pretresa i hapšenja osoba. Sve te osobe se dovode u vezu s krivičnim djelom organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelima zloupotrebe položaja, povreda zakona sudije, pranje novca i prevara.

Najpoznatiji akteri koji su uhapšeni u ovoj akciji su Alija Delimustafić, bivši ministar za unutrašnje poslove RBiH, kao i Lejla Fazlagić, bivša sutkinja Općinskog suda u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije