Pritvoren Izet Musić, Tužilaštvo očekuje dolazak Zorana Lončara

E. H.
Pritvoren Izet Musić, Tužilaštvo očekuje dolazak Zorana Lončara
Kantonalni sud danas je donio već dvije odluke o određivanju pritvora uhapšenim u velikoj policijskoj akciji Pravda, te je tako već određeno raspisivanje potjernice i pritvor za bivšu sutkinju Lejlu Fazlagić.

Određen je pritvor za jednu od osoba koje su posljednje uhapšene u ovoj akciji, a riječ je o Izetu Musiću koji je uhapšen prije tri dana u Sarajevu. Informaciju o određivanju pritvora potvrdila je, za Radiosarajevo.ba Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS-a.

Pritvor je zatražen zbog bojazni od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i zbog opasnosti od ponovnog izvršenja krivičnog djela, a već ranije je iz istih razloga pritvor određen Amireli Lončar, Hamdi Spahiću, Aliji Delimustafiću, Jusufu Škrijelju, Lejli Cerić, Samiri Skorupan i Suadi Hadžić. Tužilaštvo još uvijek čeka da se odredi pritvor za Mirsada Delimustafića, kao i da im FUP preda Zorana Lončara u nadležnost.

Podsjećamo, akcija Pravda počela je u petak, 11. novembra, kada je obavljen veliki broj pretresa i hapšenja na području BiH i Hrvatske, a akcija je nastavljena sve do današnjeg dana. Sve osobe uhapšene u ovoj akciji dovode se u vezu s organiziranom grupom koja je nezakonito knjižila i prodavala nekretnine na području Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije