Nakon pretresa u Sarajevu: Predao se Zoran Lončar

H. A., E. H.
Nakon pretresa u Sarajevu: Predao se Zoran Lončar
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Već ranije tokom dana objavili smo vijest da je akcija Pravda, koja se provodi još od petka prošle sedmice, nastavljena i danas u Sarajevu.

Kako su tada za Radiosarajevo.ba potvrdili iz Federalne uprave policije i Tužilaštva Kantona Sarajevo, danas su izvršeni pretresi na broju 52 u ulici Envera Šehovića, u sarajevskom naselju Dolac-Malta.

U nastavku ove akcije odbjegli Zoran Lončar, u pratnji advokata predao se u FUP-u. On je do danas bio nedostupan za pravosudne organe naše države a ranije je Tužilaštvo KS-a za njega zatražilo raspisivanje potjernice i pritvor.

Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić, koja je dodala da će Lončar, nakon kriminalističke obrade FUP-a biti predat u nadležnost Tužilaštva gdje će ga ispitati dežurni tužilac, koji će odrediti dalje mjere za ovu osobu.

Podsjećamo, ova akcija, kodnog naziva Pravda, provodi se još od petka prošle sedmice, a od tada su pripadnici FUP-a, MUP-a RS-a i hrvatskog USKOK-a izvršili brojne pretrese na području BiH i Hrvatske, te prije Lončara uhapsili čak 18 osoba koje se sumnjiče da su organizirali grupu za kriminalne radnje.

Kako je potvrđeno danas za Radiosarajevo.ba iz Tužilaštva KS-a, i Lončar se dovodi u vezu s ovom organiziranom grupom koja je nezakonito knjižila i prodavala nekretnine na području Kantona Sarajevo.

Lončar se trenutno nalazi u prostorijama FUP-a, potvrđeno nam je iz ove institucije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije