Odlukom suda: Raspisana potjernica i određen pritvor za Lejlu Fazlagić

E. H.
Odlukom suda: Raspisana potjernica i određen pritvor za Lejlu Fazlagić
/ Lejla Fazlagić (desno)
Prethodnih dana javnost je s velikim interesom pratila dešavanja u vezi s velikom policijskom akcijom Pravda, u okviru koje je uhapšeno čak 19 osoba, među kojima je i Alija Delimustafić, bivši ministar za unutrašnje poslove RBiH.

No i pored velikog broja hapšenja, Tužilaštvo Kanton Sarajevo imalo je manjih zastoja u procesu hapšenja pojedinih osoba koje optužuju za organizirani kriminal, te se tako nekoliko dana čekalo da Kantonalni sud u Sarajevu raspiše potjernicu i odredi pritvor za Zorana Lončara i bivšu sutkinju Općinskog suda u Sarajevu, Lejlu Fazlagić.

Zoran Lončar se, kako smo već ranije izvještavali, jučer samovoljno predao Federalnoj upravi policije, a jutros je Kantonalni sud u Sarajevu odlučio raspisati međunarodnu potjernicu za sutkinjom Lejlom Fazlagić. Ovoj sutkinji, također, određen je i jednomjesečni pritvor, a sve te informacije za Radiosarajevo.ba potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS-a, Azra Bavčić.

Podsjećamo, akcija Pravda počela je u petak, 11. novembra, kada je obavljen veliki broj pretresa i hapšenja na području BiH i Hrvatske, a akcija je nastavljena sve do današnjeg dana. Sve osobe uhapšene u ovoj akciji dovode se u vezu s organiziranom grupom koja je nezakonito knjižila i prodavala nekretnine na području Kantona Sarajevo.

Akciju je pokrenulo Tužilaštvo Kantona Sarajevo, a provodili su je pripadnici FUP-a, u saradnji sa MUP-om RS-a i hrvatskim USKOK-om.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije