Požar u stambenoj zgradi u Brezi, pripadnici Civilne zaštite spasili dijete

Radiosarajevo.ba
Požar u stambenoj zgradi u Brezi, pripadnici Civilne zaštite spasili dijete
Arhiv / Foto: Breza.gov.ba
Jutros, u 9.10, u brezi, u ulici Džemala Bijedića došlo je do požara u stambenoj zgradi, a jedan od stanova na četvrtom spratu u potpunosti je izgorio.

Kako smo doznali u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), požar je ugašen, a oštećen je i stan na petom spratu.

U MUP-u nemaju informacija u povrijeđenim osobama, a više informacija bit će poznato naknadno.

U Civilnoj zaštiti Breze, čije su cisterne ugasile, požar, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba da su ekipe i dalje na terenu, te da će i oni više informacija dati u toku dana.

Ono što smo nezvanično saznali jeste da su ekipe na terenu iz stana u kojem se dogodio požar spasili dijete. Dijete je odvezeno u Dom zdravlja gdje je ustanovljeno da je dijete udahnulo dima i sad je dobro, Zbog istog problema u Dom zdravlja odvezen je i stariji bračni par koji je živio u stanu pored.

Uz službe Civilne zaštite, MUP-a, na terenu su i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva, te vatrogasno vozilo Rudnika mrkog uglja Breza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije