Povrijeđeni vojnik OSBiH na Palama se osjeća bolje, istraga u toku

Radiosarajevo.ba
Povrijeđeni vojnik OSBiH na Palama se osjeća bolje, istraga u toku
Foto: OSBiH / Kasarna na Palama

Vojnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koji je sinoć prevezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS),. osjeća se stabilno i izvan životne opasnosti, saopćeno je iz Oružanih snaga BiH.

Eksplozija u kasarni na Palama, povrijeđen vojnik

U krugu kasarne Oružanih snaga BiH "Miloš Obilić" na Palama večeras je došlo do eksplozije. Kako su za Radiosarajevo.ba kazali u Operativnom centru MUP-a Istočno Sarajevo, povrijeđen je vojnik, pripadnik Oružanih snaga BiH. Srećom, u pitanju su lakše tjelesne povrede. "Sutra će, nakon uviđaja, biti poznato više detalja.

Podsjetimo, u kasarni Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na Palama sinoć oko 18.20 sati dogodio se nesretan slučaj u kojem je povrijeđen vojnik Oružanih snaga BiH.

"Dežurni tužilac Tužilaštva BiH je na terenu i zajedno sa pripadnicima Vojne policije, Jedinice EOD za uklanjanje eksplozivnih naprava i pripadnici SIPE vrše uviđaj. Više detalja će biti objavljeno nakon sprovedene istrage", dodali su iz OSBiH.

Prema nezvaničnim informacijama, vojnik je povrijeđen usljed eksplozije bombe koja se u kasarni na Palama nalazoila kao eksponat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije