U toku je istraga o smrti djevojčice u Travniku

Radiosarajevo.ba
U toku je istraga o smrti djevojčice u Travniku
Facebook / Ilustracija

Trinaestogodišnja djevojčica koja je u ponedjeljak ujutro pronađena mrtva ispred zgrade u Ulici Kralja Tvrtka u Novom Travniku, počinila je samoubistvo, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Nezapamćena tragedija u Novom Travniku: Dijete palo sa solitera i poginulo!

Prema informacijama iz istrage, djevojčica je skočila s balkona stana na osmom spratu zgrade.

Podsjetimo, beživotno tijelo djevojčice iz Travnika pronašli su slučajni prolaznici u ponedjeljak oko šest sati i o svemu obavjestili policiju.

Pojedini mediji u Bosni i Hercegovini sinoć su objavili, da je djevojčica prije skoka ostavila oproštajno pismo, ali nam izvor blizak istrazi, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjebosanskog kantona (MUP SBK), to nije mogao potvrditi.

"Iskreno, oproštajno pismo niko nije vidio. Nijedan od kolega koji je radio na ovom slučaju, nije mogao kazati da to oproštajno pismo zaista postoji", kaže za Radiosarajevo.ba izvor iz MUP-a SBK.

On je potvrdio da Tužilaštvo SBK vodi istragu, te da je dobio informaciju da nema dokaza da se radi o krivičnom djelu, kao i da "ima naznaka da je u pitanju samoubistvo".

Istraga je u toku... 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije