Potvrđena optužnica protiv Nasera Palislamovića koji je usmrtio pješaka

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica protiv Nasera Palislamovića koji je usmrtio pješaka
Foto: Radiosarajevo.ba / Naser Palislamović predat u Tužilaštvo

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Nasera Palislamovića koji se tereti da je automobilom usmrtio pješaka u oktobru prošle godine na Mostarskog raskršća kod Sarajeva.

Kako se navodi u optužnici Tužilaštva KS, Palislamović je optužen zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivičnog djela neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi. 

"Optuženi se tereti da je 10. oktobra 2020. godine oko 20:40 sati na Mostarskom raskršću kod Sarajeva vozeći neregistrirani automobil Ford Fiestu i bez važeće vozačke dozvole, krećući se brzinom od 84,7 km/h usmrtio pješaka pri dvostruko većoj brzini od ograničene, koja je na tom mjestu saobraćajnim znakom propisana od 40 km/h. Nakon što je udario pješaka prednjim desnim dijelom automobila i nanio mu smrtonosne povrede, pobjegao je s mjesta nezgode", istaknuto je u optužnici.

Optuženog je prethodno pokušala zaustaviti policija zbog prekoračenja brzine na šta se on oglušio. 

"Nakon potvrđivanja optužnice, sud je produžio pritvor optuženom do 4. marta 2021. godine ili do druge odluke suda", saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije