Određen pritvor Naseru Palislamoviću koji je usmrtio pješaka

1
Radiosarajevo.ba
Određen pritvor Naseru Palislamoviću koji je usmrtio pješaka
Foto: Radiosarajevo.ba / Naser Palislamović predat u Tužilaštvo

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Naseru Palislamoviću koji je u Sarajevu usmrtio pješaka pa pobjegao sa mjesta nesreće.

Nesreća se desila u subotu oko 20:50 sati na putu između Blažuja i Mostarskog raskršća.

Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, potom, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo i zbog opanosti da bi boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Podsjetimo, osumnjičen je za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi. 

Kako su nam ranije kazali iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, vozač je nakon što je udario pješaka, nastavio da vozi i udaljio se sa mjesta nesreće. 

"On je lišen slobode u kratkom periodu od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS", kazali su nam ranije iz sarajevske policije. 

Riječ je o Naseru Palislamoviću  koji je rođen 1978. godine, a nakon što je lišen slobode smješten je u prostorije za zadržavanje. 

On je bio optužen i za teroristički napad na Policijsku upravu u Bugojnu 27. juna 2010. godine u kojem je poginuo policajac Tarik Ljubuškić, ali je prvostepenom presudom oslobođen, da bi i žalbu Tužilaštva Apelaciono vijeće Suda BiH odbacilo kao neosnovanu. 

Palislamović je osuđen za veći broj krivičnih djela, i to teška krađa, falsifikovanje, nasilje u porodici, ugrožavanje bezbjednosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije