Uhapšeni Naser Palislamović predat u Tužilaštvo

3
Radiosarajevo.ba
Uhapšeni Naser Palislamović predat u Tužilaštvo
Foto: Radiosarajevo.ba / Naser Palislamović predat u Tužilaštvo

Naser Palislamović predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon što je jučer usmrtio pješaka na ulazu u Sarajevo.

U Tužilaštvu KS bit će zadržan 24 sata i nakon što ga u tom zakonskom roku ispita postupajući tužilac odlučit će se o daljnjim mjerama.

"Osumnjičen je za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi", kazala je glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić.

Kako su nam ranije kazali iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, vozač je nakon što je udario pješaka, nastavio da vozi i udaljio se sa mjesta nesreće.

"On je lišen slobode u kratkom periodu od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS", kazali su nam ranije iz sarajevske policije.

Riječ je o N. P. koji je rođen 1978. godine, a nakon što je lišen slobode smješten je u prostorije za zadržavanje.

Osumnjičen je za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje ljekarske pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi iz člana 336 i 337 KZ FBIH.

Nezvanično riječ je o Naseru Palislamoviću, koji je od ranije dobro poznat i policiji i bh. javnosti.

Sjetit ćete se bio je optužen za za teroristički napad na Policijsku upravu u Bugojnu 27. juna 2010. godine u kojem je poginuo policajac Tarik Ljubuškić, ali je prvostepenom presudom oslobođen, da bi i žalbu Tužilaštva Apelaciono vijeće Suda BiH odbacilo kao neosnovanu.

Palislamović je osuđen za veći broj krivičnih djela, i to teška krađa, falsifikovanje, nasilje u porodici, ugrožavanje bezbjednosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije