Dobro poznat policiji: Uhapšen Naser Palislamović

Radiosarajevo.ba
Dobro poznat policiji: Uhapšen Naser Palislamović
Foto: ATV / Naser Palislamović

Pripadnici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo lišili su na teritoriji ove opštine slobode Nasera Palislamovića koji je ranije bio optužen za teroristički napad na stanicu Bugojno i Jasmina Hadžića koji je od ranije poznat policiji.

Njih dvojicu zaustavila je redovna policijska patrola jer su izgledom asocirali na pripadnike vehabijskog pokreta, a daljom provjerom je utvrđeno da su počinili krivično djelo "falsifikovanje isprave".

Naime, na vozilu opel vektra u kojem su bili Palislamović i Hadžić bile su različite tablice.

Utvrđeno je da nijedna tablica ne pripada pomenutom vozilu, jedna je ukradena u Sarajevu, dok je druga ukradena u Zenici.

Oduzeto je i vozilo opel vektra, a trenutno su Palislamović i Hadžić u Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo, nezvanično saznaje ATV.

Podsjetimo, Palislamović je za teroristički napad na Policijsku upravu u Bugojnu 27. juna 2010. godine prvostepenom presudom oslobođen. Nakon toga, žalbu Tužilaštva Apelaciono vijeće Suda BiH je odbacilo. 

Osim toga, dobro je poznat policiji, jer je osuđen za veći broj krivičnih djela. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije