Za Nasera Palislamovića traži se jednomjesečni pritvor: Boje se da bi mogao pobjeći

4
Radiosarajevo.ba
Za Nasera Palislamovića traži se jednomjesečni pritvor: Boje se da bi mogao pobjeći
Foto: Radiosarajevo.ba / Sa ranijeg privođenja Nasera Palislamovića

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je određivanje jednomjesečnog pritvora Naseru Palislamoviću, uhapšenom zbog sumnje da je u subotu usmrtio pješaka na ulazi u Sarajevo, a potom pobjegao.

Prijedlog je upućen Kantonalnom sudu u Sarajevu, a Palislamović se tereti za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom i krivično djelo neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi. 

"Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, potom zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti", saopćili su iz Tužilaštva KS.

Podsjetimo, nakon što je udario pješaka, vozač je, kako su kazali iz MUP-a KS, nastavio da vozi i udaljio se sa mjesta nesreće.

Ubrzo je uhapšen.

On je jučer priveden u Tužilaštvo KS.

Naser Palislamović je od ranije dobro poznat i policiji i bh. javnosti.

Sjetit ćete se bio je optužen za teroristički napad na Policijsku upravu u Bugojnu 27. juna 2010. godine u kojem je poginuo policajac Tarik Ljubuškić, ali je prvostepenom presudom oslobođen, da bi i žalbu Tužilaštva Apelaciono vijeće Suda BiH odbacilo kao neosnovanu.

Palislamović je osuđen za veći broj krivičnih djela, i to teška krađa, falsifikovanje, nasilje u porodici, ugrožavanje bezbjednosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije