Novo Goražde / Policijska akcija u bh. gradu: Oduzeta velika količina oružja i municije

26. 09. 2021. u 12:27:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nakon pretresa kuća na četiri lokacije u Novom Goraždu policijski službenici Policijske uprave Foča pronašli su veću količinu naoružanja i municije.

Kako je saopćeno, pronađeno je i oduzeto ukupno 12 pušaka, tri pištolja, bomba, pet optičkih nišana, pet komada vojničkih noževa, 1.500 metaka raznih kalibara, dvije cijevi za pušku, jedan metal detektor, jedna službena palica, 812 komada kapisla, tromblonski nastavak za automatsku pušku, tri komada lovačke optike i šest oružanih listova.

"Oružje i municija pronađeni su u objektima koje koriste osumnjičeni braća Dž.Ć. i I.Ć iz Novog Goražda, a akcija je provedena u saradnji sa Upravom za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a RS i PU Istočno Sarajevo na osnovu ranije prikupljenih operativnih saznanja, uz saglasnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, Područna kancelarija Višegrad, a po naredbi Osnovnog suda Višegrad.

Pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, preduzimaju se dalje istražne mjere i radnje u cilju dokumentovana krivičnog djela "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija", navodi se u saopćenju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA