Policija potvrdila: U Uni je pronađeno tijelo maloljetne djevojke iz Prijedora

E. H.
Policija potvrdila: U Uni je pronađeno tijelo maloljetne djevojke iz Prijedora
/ Foto: prijedordanas.com
Tijelo koje je u srijedu navečer pronađenu u rijeci Uni, tačnije u blizini mjesta Donja Gradina je tijelo sedamnaestogodišnje Prijedorčanke D. Dž. koja je 5. marta pala sa splava u rijeku Sanu.

Ove informacije za Radiosarajevo.ba potvrdila je Zvezdana Alendarević, glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Prijedor, koja je kazala da je utvrđen identitet sinoć pronađenog tijela i da je to maloljetna osoba, koja je nestala u Prijedoru.

"Poduzimaju se dalje mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja“, dodala je Alendarević.

Nezvanično se doznaje da je riječ o Duški Džever, koja je pohađala treći razred smjera tehničar drumskog saobraćaja u Mašinskoj školi. Djevojka je, kako navode kolege, te noći izašla s društvom na proslavu 18. rođendana najbolje prijateljice.

Oko dva sata iza ponoći izašla je na palubu splava, sjela na ogradu, okliznula se i pala u vodu.

Danima je trajala potraga za djevojkom, a u nju su bili uključeni novogradski, dubički i prijedorski vatrogasci, ronioci iz Slovenije, ronioci Specijalne jedinice MUP-a RS-a, te pripadnici Civilne zaštite Prijedor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije