Slovenci se uključuju u potragu za maloljetnicom koja je pala sa splava

Radiosarajevo.ba
Slovenci se uključuju u potragu za maloljetnicom koja je pala sa splava
/ Splav s kojeg je pala maloljetnica, Foto: Prijedor-danas-com
Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Nebojša Miljuš najavio je dolazak pripadnika Civilne zaštite Slovenije.
 
On je dodao da je riječ o saradnji započetoj tokom majskih poplava 2014. godine u Prijedoru, piše Srna.

"Pošto je slaba vidljivost i loši vremenski uslovi da bi se ronioci upustili u pretragu Sane, mi smo putem gradskog Odsjeka za civilnu zaštitu uputili poziv Civilnoj zaštiti Slovenije da nam pomognu u potrazi za nestalom djevojkom", rekao je Miljuš Srni.

On je dodao da oni posjeduju specijalno obučene pse tragače koji mogu da pretražuju priobalno područje i područje na vodi.

"Njihov dolazak očekujemo u četvrtak, a do tada će pripadnici vatrogasne jedinice, policijski službenici i pripadnici jedinice za podršku CJB Prijedor nastaviti dosadašnje aktivnosti u potrazi za nestalom maloljetnicom u priobalnom području i duž obale Sane", naveo je Miljuš.

Potraga traje, sa prekidima, od 5. marta kada je prijavljeno da je djevojka sa splava u Prijedoru upala u Sanu i nije izronila. Potraga je jučer bila proširena i tokom rijeke Une sve do Jasenovca, ali ni ona nije dala željene rezultate.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije