Podignuta optužnica protiv 14 dilera: Ko su 'Gluvi', 'Medo', 'Limun' i Kiklop'?

2
FENA
Podignuta optužnica protiv 14 dilera: Ko su 'Gluvi', 'Medo', 'Limun' i Kiklop'?
Foto: Fena / Arhiv / SIPA / Ilustracija

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv 14 osoba, koje se terete za kaznena djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga.

U okviru predmeta korišteni su podaci dobijeni iz Sky aplikacija, putem međunarodne pravne pomoći, a osumnjičeni se između ostalog terete da su duži vremenski periodu, vršili krijumčarenje najmanje 600 kilograma opojne droge marihuana-skunk, uglavnom sa područja Crne Gore i Srbije u Bosnu i Hercegovinu, kao i njenu dalju distribuciju na ilegalnom narko tržištu.

Optuženi u ovom predmetu uglavnom su djelovali na području Trebinja, Foče, Istočnog Sarajeva i Gradiške, a bili su povezani sa pripadnicima organiziranih kriminalnih skupina koje djeluju u susjednim zemljama i ugrožavaju sigurnost u regionu.

Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: 'Reci mi gdje su njegove kosti...'

Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: 'Reci mi gdje su njegove kosti...'

Prvoosumnjičeni u ovom predmetu, Dragan Pejovića, zv. "Bosanac" nedavno je iz Srbije izručen pravosuđu Bosne i Hercegovine, te je upućen prijedlog za produženje pritvora nakon potvrđivanja optužnice, a za optuženog Vladana Kovačevića, policijskog djelatnika Granične policije BiH, zatražena je mjera zabrane obavljanja službene dužnosti.

Navode optužnice tužiteljstvo će dokazivati pozivanjem većeg broja svjedoka i stručnih vještaka, kao i prilaganjem oko 200 dokaznih materijala.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba donosi detalje hapšenja dilera u Sarajevu: Glavna meta mu bila - djeca!

Radiosarajevo.ba donosi detalje hapšenja dilera u Sarajevu: Glavna meta mu bila - djeca!

U okviru predmeta optuženi su: Dragan Pejović zvani ''Bosanac'', rođen 1985. godine u Trebinju, ranije osuđivan, državljanin BiH, Milijan Mijović zvani ''Gluvi'', rođen 1985. godine u Trebinju, državljanin BiH, Anđelko Milošević zvani ''Ciri'', ''Kirofa'', ''Medo'' i ''Glavonja'', rođen 1975. godine u Trebinju, državljanin BiH, Aleksa Mališ, rođen 1998. godine u Trebinju, državljanin BiH, Mišo Miljanić zvani ''Platina'', rođen 1986. godine u Trebinju, državljanin BiH, ranije osuđivan, Miloš Kovačević, rođen 1989. godine u Trebinju, državljanin BiH, Dušan Mićanović, rođen 1992. godine u Trebinju, državljanin BiH, ranije osuđivan, Nemanja Prnjat zvani ''Neno'', rođen 1991. godine u Trebinju, državljanin BiH,

Milan Mićanović zvani ''Limun'', rođen 1984. godine u Trebinju, državljanin BiH, ranije osuđivan Goran Novčić zvani ''Kiklop'', rođen 1970. godine u Gacku, državljanin BiH,
Vladan Kovačević, rođen 1989. godine u Foči, državljanin BiH, po zanimanju policijski službenik, zaposlen u Graničnoj policiji BiH, Bojan Ćalasan, rođen 1986. godine u Dubrovniku, državljanin BiH, ranije osuđivan, Milan Rašević zvani ''Mića'', rođen 1996. godine u Srbinje/Foča, državljanin BiH i R. Srbije, ranije osuđivan Dražen Salamadija, rođen 1996. godine u Foči, državljanin BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije