Pretres u Tuzli: Uhapšen diler, zaplijenjen skoro kilogram droge

0
Radiosarajevo.ba
Pretres u Tuzli: Uhapšen diler, zaplijenjen skoro kilogram droge
Foto: MUP TK / Oduzeta droga

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK), Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, nakon kriminalističke obrade, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona uz Izvještaj predali SU M. G. (35), nastanjenog na području Živinica.

On je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sve je počelo 19. maja kada su pripadnici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga izvršili pretresanje M. G. kao i vozila koje koristi.

Matematički genije: Gimnazijalac iz BiH riješio matematički problem star 58 godina!

Matematički genije: Gimnazijalac iz BiH riješio matematički problem star 58 godina!

Tom prilikom pronašli biljnu materiju za koju je vještačenjem utvrđeno da se radi o kanabisu, ukupne količine oko 510 grama te bijelu materiju, za koju je također vještačenjem utvrđeno da se radi o amfetaminu - spidu, ukupne količine oko 485 grama.

Zaplijenjena su i dva pakovanja od PVC folije i sedam manjih staklenih bočica sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na kokain, digitalnu vagu za precizno mjerenje te dva mobitela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije