Velika akcija u Tuzlanskom kantonu: Uhapšeno sedam osoba, oduzeta veća količina novca

0
Radiosarajevo.ba
Velika akcija u Tuzlanskom kantonu: Uhapšeno sedam osoba, oduzeta veća količina novca
Foto: MUP TK / Uhapšeno sedam osoba, pronađen novac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, nakon višemjesečne istrage koju su provodili službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog i kompjuterskog kriminaliteta i Odsjeka za kriminalističko - obavještajnu podršku, danas su, 9. maja, u saradnji sa Policijom Brčko Distrikta, izvršili pretresanja na više lokacija na području Tuzlanskog kantona.

Radi se o Srebreniku i okolini, kao i Brčko Distriktu, a "češljali" su se stambeni i pomoćni objekti, kao i vozila, koje koriste osumnjičeni M. B., Š. Č., M. S., E. S., Z. O., K. A. i M. M.,
Obavljeni su i lični pretresi osumnjičenih. Tom prilikom su pronađeni mobiteli, veća količina novca u različitim valutama i apoenima, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela za koja se navedena lica sumnjiče.

Aktivnosti se sprovede postupajući po naredbama Općinskog suda u Srebreniku a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona koje rukovodi istragom.

Ovo je lista zemalja koje će biti kosponzori rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a

Ovo je lista zemalja koje će biti kosponzori rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a

Uhapšeni se sumnjiče za nedozvoljeno bavljenje bankarskom djelatnošću i pranje novca.

Od ukupno sedam uhapšenih, šest je sa područja Srebrenika, dok je jedna osoba sa područja Brčko Distrikta.

"Osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, uz ozvještaj o počinjenom krivičnom djelu sa dokazima, biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje", saopćeno je iz MUP-a TK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije