Radiosarajevo.ba donosi detalje hapšenja dilera u Sarajevu: Glavna meta mu bila - djeca!

4
A. Ka.
Radiosarajevo.ba donosi detalje hapšenja dilera u Sarajevu: Glavna meta mu bila - djeca!
Foto: MUP KS / Oduzeta droga u akciji "Sultan"

Glavne mete dilera, koji je uhapšen u akciji kodnog naziva "Sultan" koju su izveli pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zlouopotreba opojnih droga Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), bila su djeca, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Prema našim saznanjima, riječ je o Edinu Pozderu (26) kod kojeg je policija pronašla veću količinu narkotika.

Izvor blizak istrazi otkrio nam je da je Pozder uhapšen u blizini dvorišta jedne osnovne škole na području sarajevske općine Centar.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Isti izvor nam je otkrio da je drogu mahom prodavao djeci i maloljetnicima! Interesantno je da ranije nije prolazio kroz krivičnu evidenciju.

Podsjetimo, uz naredbu Općinskog suda u Sarajevu izvršen je i pretres stana na području općine Centar, koji koristi Pozder.

Kako je ranije potvrđeno iz MUP-a KS, oduzeto je oko pola kilograma spida upakovanog u više različitih pakovanja – namijenjenih daljnjoj uličnoj preprodaji, oko 650 grama marihuane, također upakovane u više različitih pakovanja i namijenjene daljnjoj uličnoj preprodaji, 48 tableta ekstazija, PVC paketić kokaina, ukupne težine šest grama, tri PVC paketića amfetamina, više komada PVC folije i vrećica sa ostacima materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, te druga ambalaža za prepakivanje droge, digitalna vaga za precizno mjerenje sa tragovima materije koja asocira na opojnu drogu.

Policija je pronašla i vatreno oružje – pištolj sa 33 metka.

Tako je Pozder, osim za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, sumnjiči i za krivično djelo neovlašteno nabavljanje, držanje i nošenje vatrenog oružja bez odobrenja nadležne policijske uprave.

Osumnjičeni je predat u prostorije Jedinice za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će nakon izvršene kriminalističke obrade biti predat na daljnju nadležnost postupajućem tužiocu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije