Osumnjičenom za trostruko ubistvo i pomagačima određen pritvor

Radiosarajevo.ba
Osumnjičenom za trostruko ubistvo i pomagačima određen pritvor
Kantonalni sud u Novom Travniku prihvatio je prijedlog Tužilaštva Srednjobosanskog kantona za određivanje pritvora osumnjičenom za trostruko ubistvo u Donjem Vakufu.

Odlučujući po prijedlogu Kantonalnog Tužilaštva SBK-a Travnik, sudac za prethodni postupak Kantonalnog suda u Novom Travniku danas je donio rješenje kojim je odredio pritvor osumnjičenom Sabahudinu H. zbog kaznenih djela ubistvo, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Pritvor je određen i zbog pomoći učinitelju poslije učinjenog kaznenog djela  i osumnjičenom A.H. zbog sprečavanja službene osobe u vršenju službene radnje.

Sud je iz razloga propisanih Zakonom o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine odredio pritvor osumnjičenima koji im na temelju ovog rješenja može trajati najduže mjesec dana  ili do nove odluke suda, računajući od dana lišenja slobode koji se prema osumnjičenom S. H. ima računati od 21. marta 2017. godine počev od 18,50 sati, osumnjičenom S. H. od 21. marta 2017. godine počev od 21.20 sati i osumnjičenom A. H. od 21. marta 2017. godine počev od 21.40 sati, navode iz Kantonalnog suda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije