Osumnjičeni za trostruko ubistvo u Donjem Vakufu na saslušanju

Anadolija
Osumnjičeni za trostruko ubistvo u Donjem Vakufu na saslušanju
AA / Ernesa Beganović
Postupajući tužilac Tužilaštva Srednjebosanskog kantona (SBK) danas će u Travniku ispitati trojicu osumnjičenih za ubistvo i pomoć počinitelju nakon izvršenja krivičnog djela koje su dogodilo 21. marta u mjestu Sokolina kod Donjeg Vakufa.

Ernesa Beganović, portparolka Tužilaštva Srednjebosanskog kantona, rekla je za AA kako su trojica osumnjičenih predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva, gdje će u toku dana biti ispitani u vezi sa počinjenjem krivičnih djela ubistva, nedozvoljenog držanja oružja te pomoći počinitelju nakon ubistva.

"Osumnjičeni S.H., A.H. i S.H. predati su u nadležnost KT Travnik i isti će biti ispitani u toku dana od postupajućeg tužitelja. Osumnjičeni S.H. se tereti da je počinio tri krivična djela ubistva, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Osumnjičeni A.H. se tereti da je počinio krivično djelo sprečavanje službene osobe pri izvršenju službene radnje u vezi sa članom 31. saizvršilaštvo, dok se osumnjičenom S.H. tereti da je počinio krivično djelo sprečavanje službene osobe pri izvršenju službene radnje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija te krivično djelo pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela", rekla je Beganović. 

Dodala je da će nakon ispitivanja postupajućeg tužitelja Kantonalnog tužilaštva u Travniku biti donesena Odluka o stavljanju Prijedloga za određivanje pritvora nadležnom sudu te da se istraga  o ovom predmetu nastavlja.

U utorak, 21. marta, u mjestu Sokolina kod Donjeg Vakufa došlo je do pucnjave u kojoj su život izgubili dva službenika Kantonalne uprave za šumarstvo SBK te jedna osoba angažovana za izvođenje radova u šumi.

Dženaza stradalima bit će održana u četvrtak popodne na stadionu u Donjem Vakufu, gdje je proglašen i Dan žalosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije